تغذيه سالم براي داشتن جسمي سالم امروزه توصيه
همه پزشكان است، اما وقتي غذاي سالم براي تغذيه سالم وجود نداشته باشد چه راهكاري
براي داشتن جسمي سالم است.
نان و يا همان قوت لايموت كه قوت قالب قشر
متوسط و ضعيف جامعه است جداي از داشتن جوش شيرين و نمك بيش از حد استاندارد امروزه
مبتلا به درد بي درمان لاستيك شده و عنوان نان لاستيكي را يدك مي كشد كه هيچ دنداني
ياراي جويدن آن را ندارد و بعد از دقايق طولاني به اجبار نان نجويده را با هزار
زحمت و مشقت قورت داده و جداي از ابتلا به بيماري گوارشي به دندان ها آسيب زده و بايد عواقب آن را كه هزينه
هاي درمان سرسام آور بدون حمايت بيمه دندان پزشكي است را تحمل كند.
امروزه نان هاي لاستيكي كه پيامداش فك هاي درب
و داغون و دندان هاي خراب است در شهرستان كاشان براي شهروندان تبديل به معضل شده
است از نانوايي لواشي نان تهيه مي كني نان لاستيكي است، از خريدن نان لواش منصرف
مي شوي و تصور مي كني نان سنگك، نان سالم و خوبي است اما با خريد نان سنگك متوجه مي
شوي چه تصور اشتباهي، به طرف نان بربري مي روي، اوضاع بربري را بدتر از لواش و سنگك
مي بيني، هوس نان سنتي مي كني وقتي با قيمت نجومي آن روبرو مي شوي اصلا از خوردن
نان مصرف مي شويد.
نان لاستيكي در كاشان از هر نوع آن كه بخواهيد
موجود است و به جاي اينكه قوت قالب انسان باشد روانه گوني نان خشك ضايعات منزل شده
تا در ادامه روانه گاوداري ها شده و تبديل به قوت قالب گاوهايي شوند كه قرار است
شير و لبنيات ما انسان ها را تأمين كنند.
شوراي آرد و نان شهرستان كاشان و كارگروه گندم
و آرد و نان چه نظارتي بر كيفيت نان شهرستان دارد، آيا كيفيت نان به پوشيدن لباس
فرم و متحد الاشكل است كه آن هم رعايت نمي شود.
شوراي آرد و نان شهرستان كاشان براي افزايش
مهارت نانوايان و توان آنها در پخت ايده آل نان لواش و سنگك و بربري مرغوب چقدر كلاس آموزشي برگزار
كرده و چقدر نانوا در اين كلاس ها شركت و كارت مهارت دريافت كرده اند.
آرد توليدي شهرستان كاشان از چه كيفيتي به ويژه
در افزايش سبوس براي سلامتي شهروندان برخورداراست و آيا شهروندان كاشاني به اقدامات شوراي آرد و نان
كاشان و درصد سبوس گيري براي كيفيت نان با اين وضعيت نان اطمينان دارند و اصلا
درصد سبوس گيري آرد كاشان كه در دولت نهم و دهم از 30 درصد به 18 درصد رسيد، اين
ميزان كاهش داشته يا افزايش يافته است.
علي محمد محمدي مسؤول اتحاديه نانوايان كاشان
در مورد لاستيكي بودن نان ها به پورتال خبري كاشان، گفت: آردهاي كم سبوس يكي
از عوامل لاستيكي بودن نان است اما عوامل ديگري نيز مي تواند درصد لاستيكي بودن
نان را افزايش دهد كه مي توان به تهيه آرد خارج از چرخه توزيع آرد از سوي نانوايان
آزاد پزاشاره كرد.
به گفته وي، برخي نانوايان نيز به دليل گراني
خمير مايه از خمير مايه استفاده نمي كنند و برخي ديگر به دليل زمان كم توليد خمير
تا پخت نان و عرضه آن به مشتري فرآيند خمير را به خوبي انجام نداده و سبب لاستيكي
شدن نان مي شود.
فراموش نكنيم كه آرد سرمايه ملي است که به
عنوان امانت در اختيار نانوايان قرار مي گيرد و اين صنف بايد با توليد نان مرغوب و
با كيفيت بخوبي از اين امانت الهي نگهداري كنند.
براساس آخرين آمار كه سوي مسؤول اتحاديه
نانوايان كاشان در اختيار پورتال خبري كاشان قرار داد 370 واحد
نانوايي دولتي اعم از لواش، سنگك و بربري و حدود 20 تا 25 واحد نانوايي آزاد پز در
سطح شهرستان كاشان فعاليت دارند.