به گزارش پورتال خبری کاشان دکتر سید علی اصغر مشتاقی در مراسم افتتاحیه سومین كنگره سراسری
"عناصر كمیاب ایران "در دانشگاه علوم پزشكی كاشان با اشاره به کشف این
مساله برای اولین بار توسط دکتر پرساد پزشک پاکستانی در سال 1339 در شیراز گفت:
تغییر نگرش جدی به این مساله و اعمال سیاست گذاریهای لازم توسط برنامه ریزان حوزه
بهداشت و درمات و سالمت کشور را برای جلوگیری از عوارض ناشی از کمبود این عنصر در
سلامت و بیماری افراد می طلبد.
وی با تاکید بر
استفاده از روش تغذیه مناسب در تمامی افراد بویژه زنان ، دختران و مادران در زمان
بارداری افزود: علت اصلی کاهش عنصر روی در بدن ناشی از کمبود مصرف این عنصر در
رژیم غذایی است.
به گفته وی، کمبود
عنصر روی و کروم باعث اختلالات ژنتیکی در دوران جنینی، کاهش رشد ، کمبود
بهره
هوشی،بیماریهای دیابت و پوستی در افراد می شود.
رئیس انجمن
عناصر کمیاب در ایران با اشاره به اینکه مصرف نان خمیر، مصرف بی رویه مواد سلولزی
و فیبرهای عامل از بین بردن عنصر روی است اظهار داشت: نوشیدن چای نیز توسط افراد بلافاصله
پس از غذا به خاطر تانن های موجود در آن باعث از بین رفتن تمامی عناصر بویژه عناصر
کمیاب از قبیل آهن، مس و روی در بدن می شود.
مشتاقی اظهار
داشت :مصرف عناصر کمیاب به همان اندازه که با مشورت و زیر نظر پزشکان پس از
تشخصیهای طبی لازم و ضروری است مصرف بالا و بدون مشورت و نظارت پزشکان نیز مضر
است.
وی وجود عناصر
سمی را نیز یادآورشد و گفت: بر اساس جدیدترین تحقیقات انجام شده افرادی که دچار مسمومیت فلزاتی چون کادمیوم (نوعی فلز سمی)
موجود در آب، مواد غذایی و هوا می شوند می توانند با مصرف عنصر روی زیر نظر پزشک
بهبود پیدا کنند.
به گفته
وی،عنصر روی در مواد گوشتی و پروتئینی مثل
گوشت ،ماهیی ، میگو و آجیل موجود است که مصرف آن می تواند کمبود روی در بدن افراد
را جبران کنمد.
رئیس انجمن
عناصر کمیاب در ایران کمبود آهن نیز در افراد بویژه زنان و دختران را یک معضل جدی
در سلامت دانست و گفت:توجه به برطرف کردن مشکل کمبود و عوارض ناشی از بیمارهای آن
برای همه ضروری است.
رئیس انجمن
عناصر کمیاب در ایران برای شرکت در کنگره دو روزه سراسری "عناصر كمیاب ایران "
در دانشگاه علوم پزشكی كاشان به این شهرستان سفر کرده است.