معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان
گفت: عرضه فرآورده هاي خوراکي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي بدون نشان سازمان غذا و
دارو (سيب سلامت) و پروانه ساخت به بازار ممنوع است.
به گزارش پورتال خبري
كاشان،و به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي كاشان دکتر حميدرضا بنفشه معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان در نشست خبري که به مناسبت 24 مهرماه روز جهاني غذا برگزار شد، افزود: بدون مجوز
وزارت بهداشت هيچ فرآورده اي نمي تواند وارد بازار شود و آرم سازمان غذا و دارو (سيب
سلامت)، علامت پروانه ساخت و پروانه مجوز ورود به بازار مي باشد.
وي، با بيان اينکه شعار امسال سازمان بهداشت
جهاني "ايمني غذا از مزرعه تا سفره" نامگذاري شده است، تصريح کرد: نکته
بارز در اين شعار اهميت زنجيره ايمني غذا است.
دکتر بنفشه تاکيد کرد: کليه مراحل و فرآيندهاي
تهيه مواد غذايي از مزرعه تا سفره بايستي کنترل شود و در اين زمينه سازمان ها و
نهادهاي مختلفي درگير هستند و تعامل و مشارکت اين نهادها منجر به سلامت زنجيره غذايي
مي شود.
وي، به طور مثال به فرآيند تهيه نان و بهترين
نوع نان اشاره کرد و اظهار داشت: نمي توان گفت کدام نان بهتر است بلکه هر ناني که
فرايند تخمير آن رعايت گردد بهترين نوع نان است و فرآيند تخمير با اضافه کردن خمير
ترش و خمير مايه انجام مي شود.
توجه جامعه به نشان سازمان غذا و دارو بر روي
محصولات غذايي و بهداشتي نيازمند فرهنگ سازي است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان
ادامه داد: حساس سازي و جلب توجه جامعه به درج نشان سازمان غذا و دارو بر روي
فرآورده هاي خوراکي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي نيازمند فرهنگ سازي و اطلاع رساني
است.
دکتر بنفشه، با تاکيد بر اينکه اصحاب رسانه در
اين راستا مي توانند بسيار موثر باشند، يادآور شد: محصول سالم نتيجه انسان سالم
است.
اهميت درج نشانگر رنگي تغذيه اي بر روي محصولات
غذايي وي، در ادامه به اهميت درج نشانگر رنگي تغذيه اي بر روي محصولات غذايي اشاره
کرد و گفت: به دليل افزايش بيماري هايي همچون بيماري قلبي عروقي، فشار خون، افزايش
وزن و ... تدابيري جهت کنترل عوامل تشديد کننده اين بيماري ها انديشيده شده است.
وي، کاهش مصرف نمک، اسيدهاي چرب ترانس، چربي و
کاهش قند و شکر در محصولات غذايي را از مهم ترين اولويتها عنوان کرد و افزود: اگر
اين عوامل با پيگيري هاي لازم به حد مطلوب برسد سير صعودي افزايش بيماريهاي فوق
که تهديد کننده سلامت هستند، متوقف مي شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان
گفت: سازمان غذا و دارو در راستاي حل اين مسئله درج نشانگرهاي رنگي را بر روي
محصولات غذايي الزامي کرده تا افراد را در انتخاب مواد غذايي سالم تر و متناسب با
وضعيت سلامت فرد کمک نمايد.
وي، با اشاره به اينکه برچسب هاي تغذيه اي به
مصرف کننده کمک مي کند تا در بين محصولات و تبليغات نام هاي تجاري، انتخاب سالم تر
و مناسب تري را داشته باشند، افزود: رنگ
سبز به معناي وجود آن ترکيب در مقادير مناسب سلامتي در ماده غذايي، رنگ
نارنجي وجود آن ترکيب در مقادير متوسط در ماده غذايي و رنگ قرمز وجود آن ترکيب در
مقادير بالا در ماده غذايي مي باشد.