جشنواره جوزقند از امروز در نراق آغاز به کار کرد . شهردار نراق گفت : ششمين جشنواره جوزقند نراق تا 4 مهر در موزه آب نراق برپاست . اين جشنواره با همکاری شهرداری برگزار میشود و زنان هنرمند نراقي در 20 کارگاه محصول جوزقند خود را معرفي مي کنند و مي فروشند . محمود مرادی افزود : جوزقند از مهمترین و با ارزشترین شيريني هاي مغذي و به عنوان گرانترین شیرینی محلی کشور شناخته میشود . شهردار نراق گفت : جوزقند نوعی شیرینی قدیمی است که زنان و دختران نراق از روزگاران قديم تاکنون به طرز خاصی آن را تهیه می کنند . در تهیه جوزقند زنان و دختران هلو ، انجیر ، گلابی ، آلو يا انگور را در معرض آفتاب قرار میدهند تا نیمه خشک شود ، بعد از چند روز آفتاب خوردن هسته آن را خارج و داخل آن را با مخلوطي از آرد بادام ، گردو ، شکر ، هل و گاه نخودچی پر مي کنند و در آن را میبندند . بعد از چند روز آفتاب خوردن و خشک شدن ،آنها را به وسیله سوزن با یک رشته نخ به شکل دانههای تسبیح به هم متصل و آن را در محل خشک و خنک برای مصرف آجیل شب عید و ایام زمستان ذخیره میکنند . این محصول مقوی دارای ارزش غذایی بسیار زيادي است و گاه در شرایط سخت از آن به عنوان یک وعده غذایی استفاده میکنند. مرادی هدف از برگزاری این جشنواره را کمک به توسعه زیرساختهای گردشگری شهر نراق ، کمک به اشتغال بانوان خانهدار و کمک به بخش کشاورزی اين شهر عنوان کرد . جوزقند علاوه بر شهر نراق در نشلج کاشان نيز توليد مي شود . نراق از شهرهاي اقليم بزرگ کاشان است اما در تقسيمات کشوري از توابع استان مرکزی محسوب مي شود . نراق 70 کيلومتر با کاشان و 30 کيلومتر با مشهد اردهال فاصله دارد .
|