هفدهم مرداد مصادف با شهادت شهید صارمی در سال ۱۳۷۷ است که به همین مناسبت هر
ساله حسب آنچه در تقویم ملی ما لحاظ و ثبت شده است بعنوان روز خبرنگار نامیده شده است.
حسن انتخاب نامگذاری در این خصوص از موضوعاتی است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد، خبرنگار وظیفه انتقال صحیح و سالم خبر را دارد و در عین حال میتواند خبر را همراه با تحلیلی روشنگرایانه نشر بدهد.
اما یک نکته ظریفی در این خصوص، شهید صارمی شهید مبارزه با تحجر دینی و دگماتیسمی است تفکری که فرسنگها با اندیشه های روشن معمار بزرگ انقلاب فاصله دارد و برداشتی حداقلی و قشری از دین را یدک میکشد.
بدیهی است هرگز نباید نقش آگاهی بخشی خبرنگاران و اصحاب رسانه در عصر ارتباطات و عصر دیجیتال به فراموشی سپرده شود.
آنچه زینب کبری سلام علیها پس از واقعه عاشورا انجام داد با کلام و رفتار و خطبه های خود و عملکردش در کوفه و شام و حتی در مدینه نه تنها به بیان واقعیت عاشورا بلکه شاهد تبیین حقیقت و فلسفه واقعه کربلا که در دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری رخداد می باشیم .
امروزه نیز زحمتکشان عرصه خبر باید ضمن توجه به اصل و صحت خبر به آنچه که میتواند جامعه را به واسطه توجه به باطن و نتایج اخبار سوق دهد توجه شایانی داشته باشند.
بیان خواست آحاد مردم و انتقال آن به مسولان و تبیین تلاش صادقانه مسولان توام با انتقادات سازنده میتواند منجر به درک متقابل مردم و مسولان باشد.
هم مسولان همواره خود را زیر ذره بین اصحاب رسانه بدانند و هم مردم در جریان تلاش های مسولین صادق و خدمتگزار قرار بگیرند.
بدیهی است مردم نیز بعد از گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی قدرت تشخیص و تحلیل عمل و رفتار سره را از نا سره را دارند و در این خصوص عملکرد اصحاب رسانه میتواند منجر به ارتقا دانش و بینش جامعه و آحاد مردم نسبت به مسایل گوناگون در حوزه های مختلف سیاسی اجتماعی اقتصادی و ... باشد.
در خاتمه روزخبرنکار را به تمامی تلاشگران عرصه خبر و اصحاب رسانه تبریک گفته و آرزومندیم این عزیزان همواره آنگونه که باید نقش شایسته خود را به نحو مقتضی انحام دهند/ یا حسین